Resurse on-line

Câinii și izolarea de Covid-19

Voi adăuga aici diverse podcasturi, articole, clipuri video legate de managementul corect al comportamentului la câini, în timpul izolării dar și imediat după.

dogs anxiety covid

 

DogVlog Live Q&A – Corona virusul si animalele de companie – am vorbit cu Ramona de la Lunatica despre câteva aspecte legate de izolare și cum percep câinii această perioadă.

Cum resimt cățeii starea de urgență? Sfaturile unui psiholog de animale pentru pregătirea ieșirii din carantină – am scris pentru Gândul câteva sfaturi, din mai multe perspective, pentru a preveni unele comportamente poblematice la ridicarea restricțiilor și finalul izolării.

Preventing Separation Anxiety in the Time of Covid – super sfaturi de la una dintre eroinele mele preferate Patricia Mcconnell.

Parvovirus the deadly dog disease; is COVID-19 lockdown leading to higher risks for pets? – un articol foarte interesant despre o posibilă problemă la care e bine să fim atenți, scrisă de un membru al faimosului grup de cercetare a comportamentului canin din Budapesta: Family Dog Project

CAN THE CORONAVIRUS LIVE ON THE SURFACE OF MY DOG? – un articol puțin mai optimist și cu multe referințe faine despre acest subiect.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s