Despre noi

Salutare, Radio Animale este un proiect în cadrul ONG-ului Societatea Română de Antrozoologie. S-a născut acum mai mulți ani cu scopul de a oferi informații și consiliere, în limba română, despre comportamentul animalelor de companie, dresaj, enrichment sau cum putem dezvolta o relație sănătoase cu animalele de companie. Informațiile oferite au o tentă științifică deoarece considerăm că este mai important să ne ancorăm în știință decât în mituri sau alte crezuri populare.

Autorul principal al articolelor este Vlad Vancia, biolog specializat în managementul comportamentului și bunăstarea animalelor. Acesta a lucrat în grădini zoologice pentru a ajuta la reducerea stresului la animalele de acolo prin tehnici de enrichment și dresaj pozitiv. Este instructor de enrichment pentru The Shape of Enrichment, organizație internațională pentru promovarea conceptului de enrichment și a ținut mai multe workshopuri naționale și internaționale, pentru amatori și profesioniști în munca cu animale sălbatice din zoo sau animale de companie. A fost implicat și publicat în diverse studii științifice din domeniul de management al comportamentului și bunăstare la câini (art. 1, 2, 3), raci, maimuță etc.  În prezent acesta se concentrează în special pe relația om-câine și cum poate ajuta câinii sau partenerii bipezi ai acestoa în diverse contexte care produc tensiuni: agresivitate, frică și anxietate crescută, lătrat excesiv, mersul la plimbare etc.  Tehnicile aplicate pentru rezolvarea comportamentelor problematice sunt bazate pe ultimele idei susținute de știință, compasiune și empatie față de animal. Acestea implică jocul, curiozitatea și mâncarea pentru a învăța câinele cum să se comporte adecvat față de noi dar fără a îi afecata acestuia calitatea vieții. Pentru mai multe informații vă invităm să citiți articolele de pe blog.

Pentru a duce cu un pas mai departe transmiterea informațiilor de acest gen, am lansat de curând și un podcast Petwise. Îi puteți auzi aici pe colegii noștri Radu și Vlad discutând subiecte firbinți din lumea animalelor de companie (atenție la episoadele cu invitați!).

Din fericire, pentru 2 ani, Radio Animale a ajuns la Radio Cluj. Găsiți fiecare articol scris pentru radio pe site printr-un click rapid aici!

Pentru întrebări sau programări (on-line sau față în față) referitoare la comportamentul animalelor de companie (câini, pisici, papagali sau chiar reptile) vă rugăm să ne contactați aici pe blog, pe pagina de facebook Radio Animale sau la tel.: 0720 54 81 90.

Să vă simțiți bine la noi pe blog!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s