Resurse on-line

Desensibilizarea

DSCF0820

Salutare, pentru că sunt alții care știu mai multe și vorbesc despre asta mai bine decît mine, în acest post voi pune și voi actualiza cele mai relevante articole despre acest subiect: desensibilizare.

Acest proces este relevant pentru a învăța un câine să nu se mai teamă de anumiți stimuli precum: sunetul de la artificii, tăiatul ghearelor, persoane străine etc. ba din contră să ajungă să se bucure de apariția acelor stimuli deoarece aceștia prezic ceva bun, de ex. mâncare, jucărie, atenție etc.

Desensitization: Be Diligent… Not Detrimental – 2017 – un articol (lung) în care se explică pas cu pas tot ceea ce trebuie să înțelegem despre procesul de desensibilizare.

Desensitization and Counterconditioning: Details Make All the Difference – 2016 – un clip video super dinamic despre desensibiliazare dar și contracondiționare, cu câteva exemple și sfaturi super faine.

The neuroscience of emotion: Kerry Ressler at TEDxPeachtree 2012 – un video în care se explică foarte frumos și academic, printre altele, ce este frica ( o emoție! primară) mai exact și cum se vede aceasta la nivel neurologic, fiziologic și comportamental. Înțelegând aceste aspecte putem aplica mai bine tehnicile de desensibilizre și contracondiționare, air astfel ne ajutăm animalele mai eficient.

Adolescent Dogs Go Through Fear Periods – un articol care descrie cum se explică frica exagerată a câinilor adolescenți și cum prin desensibilizare îi putem ajuta.

Systematic desensitization – essential to reducing fear – un artiol scris de unul dintre specialiștii mei preferați din domeniul mangamentul comportamentului.

Why Counterconditioning “Doesn’t Work” – câteva idei despre cum să facem procesul de desensibilizare mai eficient.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s