Articole

Street Dog

 handler holding a stray dog     În cadrul echipei cu care am lucrat în India la evaluarea bunăstării câinilor care trec printr-un program de sterilizare de tip TNR (eng. – trap-neuter-return, ro. – capturare-sterilizare-inapoiere) în decembrie 2014, a fost şi un cameram, Tim. Rolul său a fost să documenteze munca noastră (De ce este India un exemplu în sterilizarea câinilor fără stăpân?) şi să surprindă cât mai multe aspecte despre această experienţă din perspectiva câinilor.

Mai jos puteţi urmări rezultatul muncii sale, un film de 5 minute ( în engleză), din care puteţi învăţa multe despre relevanţa unui astfel de program de sterilizare, probabil cea mai bună metodă de management al populaţiilor de câini fără stăpân, la momentul de faţă.

   Dacă vă place acest mod de abordare a sterilizării, vă invit să citiţi mai departe despre munca extraordinară pe care o desfăşoară “Jeanne Marchig Internaţional Centre for Animal Welfare Education” din cadrul Universităţii de Medicină Veterinară din Edinburg. Trei dintre persoanele cu care am lucrat în India fac parte din acest centru.
Sper ca în viitorul apropiat să auzim tot mai mult despre această metodă şi la noi.

– Vlad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s